De Pink Faun 2.16

19-01-2018

Op aandringen van Xander de Pink Faun voor een test laten bezorgen in HKZ. En zoals u zelf ook thuis ervaart, het is geen plug and play, graag enige kennis van computer is een vereiste, enige kennis, zeg maar veel kennis. Maar dat geldt voor elk Audio-product these days. Maar  de Pink Faun gaat zingen, ja echt heel mooi. Eerst met de USB en dat klinkt boven modaal maar met de S/PDIF is iets, kan mijn vinger er nog niet op leggen.  Heb de Pink Faun nu al ruim een week in HKZ en kan dan een goed vergelijk maken met  de SOtM 1000SQ en dan heeft de SOtM meer CLARITY en het midden van de SOtM raakt mij, in sommige passage kan de Pink Faun  "donker" klinken, maar dan moet ik heel diep diggen om tot die deductie te komen. Maar het zij zo, there you are.20-01-2018

Maar dan komt de SOtM  dX-USB en tjonge wat is dat mooi, van USB 1.01 naar S/PDIF. De reden van koop van de SOtM dX-USB ligt in een ver verleden met het spelen met de V-Link van Musical- Fidelity en dat was zeer aangenaam. Maar al dwalend door de woestijn en roepend schuiven we het een opzij voor het ander. Niet sjuust. De V-Link kwam weer ten tonele met de Pink-Faun en daar was het weer, dit is gewoon goed, echt mooi. Hans komt met de verklaring dat de V-Link USB 1.0 is en dat de 44.1 zich zeer welkom voelt in die environment  en DAT HOOR IK.  Als test gaan we van USB uit ( van mijn Windows PC met AudioPhil Optimizer ) naar USB in van de  SOtM dX-USB en dan S/PDIF uit naar  de USB DAC van Peter van Willenswaard. Hans en ondergetekende kijken elkaar aan, ja toch, zonder hesitation, waauw . De dX-USB van SotM krijgt zijn voeding van de PLEX maar dat kan beter zegt Hans, we pakken de UltraCap PS1 i.p.v. de PLEX, je hebt van die avonden dat alles op zijn plaats valt en dit was er een van. Bijna met onbegrip kijken we elkaar aan...Maar daar staat werkeloos mijn CIaudio 7V voeding en die gaat de UltraCap LPS 1.0 voeden en die voed mijn dX-USB van SOtM en dit allemaal via mijn Windows PC. Hans en ik zijn net 2 kinderen in een snoepfabriek.

                  SOtM dX-USB 1.0 Muziek en alleen maar Muziek, emotie

Ik heb er 7 gekocht, op termijn zijn ze goud waard. Dan gaan we de Pink Faun weer aansluiten als bron i.p.v de Windows PC en daar waar ik op gehoopt had komt er NIET, althans de meerwaarde om de meerprijs te rechtvaardigen. Je hebt van die momenten dat je tegen jezelf praat, Ja, Fons dit is verantwoord, gewoon doen. Prijs/kwaliteit verhouding is zoek maar die ene procent of 2 of 3, zegt u het maar, besluiten mij tot aankoop wel of niet, U HEEFT HET AL BEGREPEN, en dat alleen op basis van dat de SOtM SQ1000 HIER in HKZ met zijn S/PDIF uitgang nog moet arriveren en dan ga ik definitief deduceren. BTW,,,  De nieuwe UltraCap van UpTone is uit en leverbaar per 15-02-2018, heb hem al besteld. de LPS 1.2 ( 2x )