De New Kid on the Block, voor mij ,,,

04-01-2018  Zal bovenstaande JPG binnenkort mijn deel zijn.?  Tja, dat heeft bij heel wat mensen onrust veroorzaakt gezien mijn audio-afkomst met mijn ordinaire Windows PC maar met mijn Ultieme USB DAC van Peter van Willenswaard  en daarna de story met de UltraRenda met zijn UltraCap en daaraan gekoppeld de SOtM 200 Ultra met zijn voeding. Daarna kwam het Edimax verhaaltje en dat had bij sommige ook zijn bedenkingen. De onrust met zijn bedenkingen hebben en hadden een bestaansrecht. Nogmaals, ik ben NIET technisch en tegenwoordig moet je een volleerd IT specialist zijn , graag met een degree , om er alleen al geluid uit te krijgen laat staan muziek in Optima Forma.

 Voorheen was het van, pak paar dozen van de plank en plug and play, ampje/spelertje/luidsprekers and GOOO.. In mijn 1e opzet had ik alles onder controle met mijn Windows PC, alles in een doos en dan naar de USB DAC van Peter van Willenswaard, speelde altijd. Met de verkoop van mijn EC Design DAC aan Harry uit Baarn kwam de onrust in huize de Boeck in HKZ. Oh, wat had ik het simpel voordat Harry begon te strooien met de MicroRendu en nu wordt ik er kriebelig van en dan druk ik me nog  !*$%#&  zachtjes uit. Harry wat heb jij veroorzaakt,,, maar nogmaals, Harry mijn dank. Mijn Audio-Niveau is enorm gestegen en ook die van mijn directe en indirecte omgeving, het heeft veel mensen een extra impuls gegeven om dichterbij het NirWana te komen. Van derden heb ik ook de nodige goed bedoelde kritiek of aanwijzingen ontvangen en kunnen mij af en toe niet volgen maar dat ligt aan mij en niet aan derden. Ben soms heel koppig en luister niet goed en begrijp het dan ook niet goed en volg dan toch mijn oortjes die uiteindelijk bepalend zijn om mij in mijn Audio-Bubbel te doen belanden, MIJN REGENBOOG.

                                        IK WIL TERUG NAAR DIE DOOS DIE ALL IN ONE HEEFT.

En dan komt de SOtM 1000SQ om de hoek kijken, nok nok, hier ben ik, neen het zal toch niet, Ja hoor een Windows PC. Heb ik dan toch het gelijk aan mijn zijde al die jaren en door derden regelmatig  gewezen dat Windows als Audio-platform van geen kanten deugt. Oke, sorry, maar het maakt muziek.  Kijkend naar mijn ordinaire Windows 10 PC die nu een AudioPhile Optimizer PC  is en muziek maakt zonder enig fronsmomentje en daar komt de S/PDIF ingang op de in beeld, mmm, USB met zijn pakketjes en S/PDIF is een constante flow, laten we daar mijn oude V-Link van Musical Fidelity aanhangen....

V-link (100 jaar oud) tussen de UltraRendu en mijn DAC , die 192 aankan, en snap er niks meer van en durf het bijna niet  te etaleren, mooi echt mooi. Derden zijn het geloof in mij kwijt, hij is het spoor bijster, maar ik ga het vergelijk aan met mijn 2e V-Link en die kan 192 aan maar die kon mij niet bekoren en bleef jaren in de kast liggen en daarna een beginnende Audiophiel heel blij mee gemaakt. Totdat Hans opperde dat mijn deductie van destijds waarschijnlijk het gevolg is geweest van het onbewuste vergelijk van USB Class 1. en USB Class 2. Audio in zijn formaat van 44 heeft een zeer vriendelijke omgeving met USB 1. 

Op het abstracte en gewillige internet zijn er de nodige forums die alle wijsheid in pacht hebben en wegschrijven dat de het 44 moet zijn, neen zegt 96 , ik ben het, neen zegt 192,, etc,etc.. Ook ik heb mijn oortjes te luister gelegd aan dergelijke KHz maar geen enkele KHz boven de 44 heeft mij een knockout gegeven. Momenteel geef ik het voordeel van mijn twijfel aan de contaminatie van destijds mijn ervaring met de V-Link ( 100 jaar oud ) en nu anno 2018 tussen de UltraRendu en de USB DAC van Peter van Willenswaard. Als dit projectje, meer is het niet, enig bestaansrecht heeft anno 2018 moet het zonder de 5V zijn en inderdaad Hans heeft de V-Link een externe voeding gegeven.


Between de onrust van boven arriveert de,, ja, de SOtM 1000SQ met Windows 2012 R2 met Audiophil Optimizer en speelt voor mij de stars from heaven. Is moeilijk uit te leggen, het speelt, ik voel me op mijn gemak.

Regelmatig switch ik van de ene config: naar de andere config: en kom steeds weer terug op de SOtM 1000SQ, HET STAAT GELIJK AAN, U mag het voor uzelf invullen. Is this the End,  maken derden zich schuldig aan onderstaand gedrag? niets menselijk is mij vreemd: Moi included!!!, Njet Njet

De andere config: in de hoedanigheid van de NAD M50.2.

De NAD M50.2 is een all in one apparaat met een SSD en met een S/PDIF UIT. Dat heb ik momenteel in mijn brain zitten en wil dat tackelen of mijn brain my tackeld of IK mijn brain tackel. Hoe kom ik erop,,,, De NAD is een willekeurig apparaat wat in de schappen lag en ik mocht confisceren voor een paar dagen, dus,,, De NAD speelt fantastisch, niks mis mee en is IDIOOT proof voor mensen gelijk aan moi maaaar, u voelde het al aankomen, NET NIET.

In een direct vergelijk, de NAD met S/PDIF uit richting de DAC van PvW, met de SOtM 1000SQ met zijn USB uit richting mijn PvW DAC, ga ik voor de SOtM 1000SQ. Daar momenteel S/PDIF in mijn brain geworteld zit, wel of niet terecht , ben ik toch benieuwd wat de SOtM 1000SQ gaat doen als ik die mag ervaren met een S/PDIF UIT  !?!? DE SOtM 1000SQ is custom made te bestellen met beide, kan niet wachten............

Xander uit Vlissingen is een roepende in de woestijn, dat moet hij en Alex denken en zuchten, Fons, ga voor een NUC met Audio Linux en is zeker zo mooi als jouw SOtM 200Ultra die ik hier te leen heb van jou en scheelt a lot of euro's!!! 

Audio Linux weer een nieuwe ster en dan die en die en the new kid on the block is: 

De iFi iLink met 2.0 USB in confrontatie met mijn oude V-Link van Musical Fidelity USB 1.0 maar met de externe voeding via de UltraCap of de Plex

07-01-2014. Hans brengt de V-Link en daar is muziek. Eerst rechtstreeks op mijn AO PC in vergelijk met de iFi en de iFi kan meteen de prullenbak in. Het eerste wat opvalt is de stilte en de zuiverheid. Daarna gaat de V-Link tussen de SOtM 1000SQ en de DAC van PvW, tjonge weer een stap verder en dan echt een stap verder. Nog meer stilte en zuiverheid. Als ik Hans goed heb begrepen is dat de V-Link dicteert aan de SOtM,,,, geef mij USB 1.0 en aangezien de USB 2.0 van de SOtM backward compatibel is gehoordzaamd deze gewillig. Op de V-link staat Asynchroon maar dat kan niet zegt Hans, is Synchroon. Als ik , Fons,  het moet displayen zeg ik het zo,,, Muziek heeft die bandbreedte niet nodig van een USB2.0 laat staan 3.0. Teveel rumble op de snelweg van de 2.0 zegt mijn muzen, geef mij maar de B-weg, de provinciale weg. Voor de volledigheid, Hans heeft de V-Link gemodificeerd en diodes toegepast.

                                          De Mytek DSD DAC met USB 2.0 asynchroon en  1.1 synchroon

    Nu op MIJN ondervindingen met mijn V-Link USB 1.1 gaan nu al fabrikanten naast USB                            2.0 ook weer USB 1.1 toepassen. Binnenkort met externe voeding.   

              (knipoogje, naar Xander en Alex, u weet het ,, de roepende in de DESSERT,,) Fons, neeeeeeeeeen

                                                  Not the High-Way but a Organic- Way

 Onderstaande dedicated Converter, USB 1.0, komt week 2 binnen in HKZ, SOtM heeft er nog een paar in de sale,  ga ze allemaal bestellen, Heb er net 7 besteld, hoop dat ze daadwerkelijk ook arriveren in HKZ

19-01-2018


18-02-2018

Alle 7 dX-USB van SOtM zijn binnen en meteen installeren en luisteren en ja hoor, dat wat ik heb ervaren met mijn oude V-Link is nu ook aan de orde met de dX-USB van SOtM. En wat ervaar je dan vraagt u zich af? Lees regelmatig recensies en dan komt het allemaal op hetzelfde neer, Oooh, dat had ik niet eerder gehoord, die gitaar of sax , of het laag rolt mijn luisterruimte binnen, ongekend, bla bla bla.  Tussen de regels doorlezen is er niet meer, het is allemaal mooi en nog mooier. Gezien voorgaande zeg ik plain, het is mooier met de dX-USB van SOtM of de V-Link van Musical Fidelity... PUNT.


Bovenstaande JPG laat u zien linksonder de NirWana DAC van PvW met als teamgenoot de GD DAC. Linksboven ziet u de Pink Faun met daarboven de SOtM 1000SQ Eunhasa van SOtM en on Top de 200Ultra van SOtM en naast de Pink Faun staat de CiAudio VDC7 MKII met on Top de dX-USB  van SOtM met daarnaast de PLEX en daar on Top de UltraCap LPS 1. van Uptone met de Ultra REndu van Sonore. Onder de SOtM 1000SQ staat de SOtM voeding voor de USB kaart van de SOtM 1000SQ Eunhasa.  Wat een muziekdozen, lijkt wel lego. Elk apparaat heeft zijn eigen voeding!!. Volgende week krijg ik 3x UltraCap LPS1.2 binnen en dan krijgen sommige voedingen  voeding van voedingen. Genieten, hoe schoon wilt u het hebben.

Als ik besluit tot aankoop van de Pink Faun of de SOtM 1000SQ is er geen noodzaak meer om via LAN moeilijk te doen, alles gaat rechtstreeks, hetzij via USB of S/PDIF vanaf de interne SSD schijf. Maar die mogelijkheid, via LAN,  heb ik gezien mijn aankoop van de 200 Ultra van SOtM en de UltrRendu van Sonore. Als u toch streamt is een MUST, of een NOBRAINER, de AQVOX van Audio Devices. Weten of ik gelijk heb is bestellen en bevalt het niet, u mag retouneren. Niks mis mee, zo werkt het en u stuurt HET niet terug. Ga wel voor de 800 euro versie, is eenmaal zo, there it is.

Armin van https://livefidelity.nl/  laat Wim van Audiomaat te Tilburg op mijn verzoek een DC kabel maken voor verbinding tussen de CiAudio VDC7 MKII en de UltraCap LPS1 van Sonore, ja ik weet , Fons, voeding voor voeding, YES. Als ik de meegeleverde kabeltjes zie, dropveters, dan krijg ik dat onderbuikgevoel, van hier klopt iets niet.  Ga verder naar...........Audiomaat