De UltraRendu versus SOtM sMS-200 Ultra... met de UltraCap en de S-Booster als voeding.

06-12-2017  Al 2 weken bezig om tot een conclusie te komen of de UltraRendu samen met de CiAudio VDC MKII een verbetering is t.o.v. de RPI3 en daar was dan de finale opzet en de UltraRendu met de voeding CiAudio VDC MKII heeft die test gunstig afgesloten. 

Dan is het wachten op de UltraCap en dat neemt toch vanuit USA bijna 2 weken in beslag.  In die tijd van wachten gaan we op zoek naar mooie S/FTP kabels in vinden die in de vorm van  DRAKA  UC900 CAT7 en de DIGITUS  DK-1743 en dan hele mooie Telegartner ethernet connectoren.


Bovenstaand in bestelling en dan erupt de gedachte van, als we nu de audio ontkoppelen van het netwerk, zou dat iets opleveren. Hans al zoekend komt dan de Edimax  5in1 (N150) Wi-Fi router tegen en kan zich als Wi-Fi bridge gedragen.

Dag later via Megekko binnen en dat was zeker een opstapje, neen zelfs een opstap. Leuk om zo bezig te zijn en dat alleen via gezond verstand.  Hans en ondergetekende hebben die avond genoten van deze opzet en waren meer dan tevreden. Gisteravond was daar gelukkig de UltraCap uit de USA en meteen aangesloten tussen de  UltraRendu en de CiAudio VDC-7 MKII,  tjonge dat heeft een impact, wat een toneel, wat een zwaarte, DIT KOMT BINNEN. Keer op keer betrap ik mezelf op de gedachte van, net live, tjee toch een mooie maar dan positief,,,, collateral damage.

Dan gaan we de Edimax op een mooie voeding zetten en de kabels nog aanpassen , cq optimaliseren, ja     XANDER,  ik hoor je wel,,,,

Vanmiddag, 06-12-2017, komt de SOtM sms 200 en de ULTRA samen met de voedingen;  S-Booster BOTW P&P eco 12-13V met in zijn kielzog de S-Booster ULTRA, het houdt niet op, nogmaals de veroorzaker van dit gedoe,, blame it on Harry uit Baarn en Hans die er een overtreffende trap van heeft  gemaakt en ik,,, die slaafs volg.

De levering van de SOtM  wordt zonder aarzeling ter beschikking gesteld door Armin Bos van Livefidelity.nl , mijn hartelijke dank hiervoor.


Het verschil in de kabels van DRAKA en DIGITUS is dat de DIGITUS tot 1200 MHz en de DRAKA tot 600 gaat.

               Onderstaande vanmiddag binnen via ART'S Excellence 0.5m CAT7 CARBON TELEGARTNER,, 700 MHz

 De UltraRendu is mij al bekend in combi met de CiAudio VDC-7 MKII , die de RPI3 achter zich liet, en een zeer hoog niveau liet zien cq, horen. Eindelijk was daar de UltraCap die zijn voeding krijgt van de CiAudio VDC-7 MKII, dus voeding krijgt voeding van voeding, en de UltraRendu laat zingen. Sinds gistermiddag blijf ik mezelf verbazen dat ik het niet onder woorden kan brengen wat ik nu ervaar. De RENDU's hebben mij in hun greep. Dan arriveren de SOtM SMS 200 / 200 Ultra / voeding SOtM SPS 500 en de S-Booster BOTW  P&P eco. 

Dan gaan we het een en ander installeren maar mijn MusicBee laat het nogal af weten en dat heeft wat reperatie nodig maar uiteindelijk toch een vergelijk. De S-Booster als voeding sprak ons niet zo aan dus die mag weer zijn doosje in. Ook de SOtM voeding gebruikt voor de UltraRendu en omgekeerd maar dat lukt technisch om de een of andere reden niet. Oke, dan houden we het op SOtM met zijn voeding en de RENDU  met zijn voeding. Als 1e de SOtM 200 en dat was een kleine verbetering t.o.v de UltraRendu. En dan praten we over snelheid en een zeer mooi hoog gepaard gaan met zeer veel,,, tja veel harmonische!! . Geen twijfel mogelijk, dit is een verbetering. De SOtM 200 ULTRA, dweil mij maar op, wat is dit mooi. Hans was laaiend over de stemmen, ik sprak over die gitaar met zijn organisch geluid. Hier is niets op aan te merken. Het loopt allemaal zo easy. Kost zelfs geen moeite om muziek te horen die mij helemaal niet aanstaat. HET IS BLOEDMOOI. Ik heb het al vaker gememoreerd maar hier ook weer, men komt  in een zeer aangenaam gemoed. Ook op afstand  krijg je kippenvel. Vanmorgen maar 1 uurtje gewerkt en daarna linea recta naar HKZ om weer in dat gemoed te komen maar dat was ik al getuige van gezien  dat uurtje arbeid". Men zegt, de weg er naar toe is mooier dan het doel cq bezit, maar ik kan u verzekeren, het bezit is zeer aangenaam en stemt mij zeer voldaan.

                                                                Dit zat erbij,  LAN filter!! maakte geen indruk

Hans ziet Wi-Fi wel zitten en gooit de LAN los  van de router, de Edimax 5in1 en dat is WEER een stap hoger. Het beste kan ik dat omschrijven als, zo goed als geen kleuring. Is dat live!!!, natuurlijk niet maar ik neem er genoegen mee!. Helaas maar even van kunnen genieten, weer technische probleempjes, jazeker er is IETS met mijn lichtnet. Gelukkig heb ik 3x Edimax 5in1 routers en Hans neemt er een mee naar huis om daar het probleem te tackelen. 

M.a.w.  mijn Windows PC speelt muziek via een SD kaart en gaat via Wi-Fi van de PC naar de Edimax die dan ingesteld is als BRIDGE en via alleen maar zijn LAN connectoren (kabel) het verzend naar de SOtM of de UltraRendu en dan USB uit naar mijn ULTIEME, niet te evenaren,                                                                                                                USB DAC van Peter van Willenswaard. Ja, hij durft.

Hans gaat nu ook een LAN kabel maken ( 1200 MHz, )  ja inderdaad de DIGITUS, want ik heb maar een LAN kabel nodig en die gaat van de BRIDGE router naar de SOtM of de UltraRendu. Zijn we toch aan streamen en dan graag met de beste specs

Is dan de UltraRendu met zijn UltraCap slecht!, neeen het is ook MUZIEK maar in mijn setting gaat mijn voorkeur uit naar de SOtM. Het zij zo. Daar waar de RENDU en de SOtM voor bedoeld zijn maken ze ook waar. 

 "​Het enige dat het doet is audio pakketjes ontvangen over het locale netwerk, de data reconditioneren en over asynchrone USB naar een D/A-converter sturen. ​"

In mijn geval via Wi-Fi,

                                 U die geen CONDITIONER heeft in de vorm van MicroRendu / UltraRendu of een SOtM, 

                                        heeft geen    Regenboog.

           Hier mijn dank aan Harry uit Baarn om terloops te vermelden dat hij in bezit is van een MicroRendu

Gisteren, 10-12-2017, weer bezig geweest om het draadloos te laten draaien en dat lukte voor 'n paar uur. Dan de RenDu proberen en dat lukte niet wat ik ook probeerde, dan maar weer terug. Ben je toch 3 uur verder. Vandaag niet naar werk en zo de tijd gebruikt om het weer te proberen. Na 1 uur kreeg ik de SOtM aan het draaien en zowaar ook op WI-FI en daar valt ie uit met de mededeling, de file dient zich langzaam aan. Roon afgesloten en weer opgestart en daar draaide ie weer, maar af en toe met de melding, aanbieden file gaat langzaam. 2.4 GHz had ik in de Edimax gezet, oke heb nog tijd over en daar was de nieuwe Edimax met 5GHz, HAD IK NOOIT MOETEN DOEN. Geinstalleerd met 5 GHz maar was niet meer herkenbaar wat ik ook probeerde, dan wordt ik heel veel lastig gevallen met telefoontjes en bezoek van dochter en kleinkinderen en weer kleinkinderen, tjonge het hield niet op. De Edimax had ook een IP adres wat niet bestaat, ga dan maar zoeken als hij niet meer bereikbaar is....gelukkig was er de mogelijkheid om handmatig te resetten en de fabrieksinstellingen waren er weer. En daar was de SetUp van Edimax en warempel ik vlieg erdoor heen en daar was het moment van de waarheid, alle kabels weg van de PC en internet, VOILA, muziek en blijft spelen ook als ik switch van RenDu naar SOtM. Heb net de Edimax op de Apple gezet en dat speelt zoals het ook moet spelen. Hans, het is genieten via Wi-FI, mijn dank dat jij dit geopperd hebt, mijn dank. Bovenstaande heeft toch 13 uur gekost maar is de moeite waard geweest.

Hans,,, En is het bij jou gelukt met de Edimax?

                                          Harry, ik hoop dat je van rode wijn houd, onderstaande komt eraan

oke, Judgement Day

Ik heb de SOtM 200 ULTRA besteld met zijn voeding de SPS500.

Terwijl ik dit wegschrijf luister ik al de gehele dag naar de UltraRendu met de UltraCap en heb geen goesting om mij in een andere atmosfeer, cq andere dimensie te verplaatsen. Vandaag is het mij gelukt  DAT een andere dimensie, cq atmosfeer mij heeft geconfisceerd in de abstracte vorm van SD kaart naar WiFi. Derden zijn ongelovig, XANDER, maar,,,MIRACLES CAN HAPPEN SO IT IS POSSIBLY,, Xander, jaaa. 

In dit proces bezoekend de site van SOtM komt de SMS 1000SQ borrelen en in die tijdspanne delen dat derden  mij mede en onstaat een audioverstrooing die zeer aangenaam is, heel veel EVENHARMONISCHE.   

 Fons,   ga dan voor de SMS 1000SQ, dan heb je meteen de ULtra aan boord met een VIRGIN PC i.p.v. jouw AC computer. Klopt, mijn SD kaart speelt via mijn ordinaire windows computer en dan komt via , weer , derden deze jongen in beeld..

                                   AudioPhil Optimizer in combi met Windows Server 2012 R2 


Morgen staat de Edimax bridge router buitenspel. Wi-Fi van mijn PC gaat  dan rechtstreeks de SOtM in  (die heeft ingebouwde Wi-FI )  en dan USB uit naar de USB DAC van Peter van Willenswaard . Geen LAN meer nodig, YES, yes,,,

Een Edimax dongle, meer niet,,. Besteld en dag later gemounted en HET klinkt opener, geen stap terug. We zitten er nu wel heel dicht bij. Het signaal wordt steeds korter.

Maar wat ziet Hans daar ,en die waren er al,  2x USB in. 1 voor de Dongle en nog een vrij,,,mmmmm. Fons, we gaan jouw SD kaart rechtreeks via USB kaartlezer aansluiten op de SOtM, in deze opzet kom je NIET closer. Nu zeer close, het signaal en de  USB DAC van Peter van Willenswaard.   Smullen,,,   Over SMULLEN gesproken

Eigenaar van onderstaande JPG heeft nadat hij mijn ELROG'S heeft beluisterd spontaan zichzelf met een kerstgratificatie beloont , zal wel via werkkostenregeling, en heeft alvast een voorschot genomen op zijn KerstDish.

Oke, dat was een tussendoortje, 

Hans heeft het nog niet helemaal voor elkaar om mijn SD kaart rechtstreeks aan te sluiten op de SOtM via de USB. Hans had het spelen en dan weer niet,, maar dat zat waarschijnlijk in de Firmware  (FAT) en dan nog met een kaartlezer van 20 jaar oud. Hans heeft een mail uitgaan naar SOtM met de vraag hoe we het beste de SD kaart kunnen benaderen en laten afspelen. Links ziet u het kastje van 20 jaar oud en rechts wat er besteld is, mij onbekend,,,

                               Als Hans dit kan tackelen dan zitten we er heel dicht bovenop,,